Jämföra lån

Ska du låna pengar är det bra att kunna jämföra olika långivares villkor och se var du kan få det bästa lånet. Men att göra detta jobbet själv är både tidsödande och svårt. Dessutom kommer varje långivare att köra en kreditupplysning på dig. Ju fler kreditupplysningar som gjorts, desto sämre villkor kommer du att få hos bankerna.

Genom att vända sig till en jämförelsesajt kan du få erbjudande från mängder av långivare på en enda kreditupplysning. Detta gör att du får bättre villkor och att du slipper det tidsödande arbetet med att kolla upp bankernas villkor manuellt. Jämförelser på lån görs oftast på privatlån och inte lika ofta på bolån.

Några av sajterna som gör jämförelser av lån är:

  • Lendo
  • Zmarta
  • Compriser lån
  • Advisa
  • Axo Finans

Vilken av dessa sajter du ska välja beror helt på vad du är ute efter. Gå igenom dem grundligt innan du bestämmer dig. Kolla vilka villkor som finns och hur tjänsten finansieras. När du hittat den sajt du tycker verkar bäst är det enkelt att fylla i de uppgifter som behövs och sedan kan du ganska snabbt få svar och erbjudanden från olika banker.

Har du många små lån och exempelvis några snabblån är det mycket bättre att kunna samla dessa till ett enda större lån och detta kan de flesta sajterna hjälpa dig med. Men givetvis måste bankerna bedöma att du har möjlighet att kunna betala tillbaks lånen, så har du betalningsanmärkningar på grund av tidigare obetalda snabblån så kan du heller inte få hjälp här.