Ta hjälp med skatten av revisionsbyrå

Senaste tiden har jag varit i kontakt med KP Revision som är en revisionsbyrå i Borås. De har erbjudit väldigt kompetent rådgivning inom skatt, bolagsbildningar och ekonomi. Jag är väldigt nöjd och kan lätt rekommendera dem till företagare med problem inom dessa områden. De erbjuder även redovisning, bokslut och årsredovisning, revision och deklarationer vilket kan vara väldigt hjälpsamt.

Vad händer med börsen?

Vad händer med börsen? Detta är en fråga jag ställer mig dagligen nu för tiden. Efter droppen i samband med att länder runt om i världen stängde ner är börsen nu nästan tillbaka på gamla höjder igen. Jag förstår mig verkligen inte på det. Arbetslösheten ökar och företag går i konkurs samtidigt som värdet på börsen bara stiger. Jag läste en artikel för några veckor sedan då de spekulerade i att det kan vara en blandning av befintligt högt kapital på olika bankkonton och en form av FOMO (Fear Of Missing Out). FOMO innebär helt enkelt att man är rädd att missa en stor ökning. Man vill ju inte vara sist på tåget. Grupptryck spelar säkert in. Jag gissar på att samma biologiska funktion som gör att vi gärna köper den mest populära tröjan i en e-handel även påverkar hur vi investerar på börsen.

Jag hade turen som sålde av en hel del när oroligheterna satte fart i Italien, samtidigt som jag inte kunde låta bli att köpa tillbaka när börsen började stiga igen. Jag har dock alltid trott att ett nytt drop ska komma. Än så länge har det uteblivit. Gissningsvis beror mycket på hur Corona-spridningen utvecklar sig i höst. Om det kommer en andra våg, som många experter runt om i världen befarar, kanske det blir läge att sälja igen. Samtidigt kan man hoppas på att länder och befolkning runt om i världen nu har lärt sig sätt att stoppa spridningen i ett tidigare skede.

Obs. Ta inget av ovanstående som råd. I denna blogg sitter jag endast och spekulerar.